NASA разработва нагъващ време-пространството двигател

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

До Алфа Центавър, само за 2 седмици?! ?

warpdrive_NASAСпециалистите на NASA започнаха работа върху създаването на двигател с деформация на пространството, който трябва да преодолее скоростта на светлината. Предполага се, че с новия двигател земните космически кораби ще могат да прелетят 4,3 светлинни години, колкото е разстоянието до Алфа Центавър, само за 2 седмици.

Проектът “Speeds” е базиран на уравнението на физика Miguel Alcubierre [Мигел Алкубиере], който през 1994 година предложи механизъм за деформация на пространство-времето пред и зад космическия кораб, като самият кораб ще се намира между двете области с различни свойства. По този начин скоростта на светлината няма да бъде превишена, а пространството преди и зад звездолета ще се разширява и свива с много голяма скорост.

Като начало, специалистите на NASA се опитват да осъществят миниатюрна деформация на пространството, с помощта на лазери за промяна на пространство-времето с честота 10 милиона херца. В двигателя ще има вграден интерферометър на Майкелсън-Морли, който ще измерва с голяма точност микроскопичните промени в континиума пространство-време.

Новият двигател може и да изглежда малко несериозен, но инженерите на NASA не считат така, а резултатите от тяхната работа са публикувани в Beforeitsnews и са доста обещаващи.Видяно 356 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *