Li-Fi – 100 пъти по-бързо от Wi-Fi

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Wi-Fi технологията официално остава в миналото. Замества се от Li-Fi – безжична технология, която използва светлина за пренос на данни със скорост от 1GB/s.

Технологията вече се тества в реална среда в офиси в Талин, Естония и е 100 пъти по-бърза от масово използваната в момента Wi-Fi. За първи път е изобретена през 2011 година от Харълд Хаас /Harald Haas/ от университета в Единбърг, който демонстрира премигваща светлина от единствен LED източник да доставя повече информация от мобилна клетка. Тогава в лабораторията се постига скорост от 224 GB/s, което се равнява на 18 филма в секунда от по 1.5 GB всеки.

Li-fi – 100 пъти по-бързо от wi-fi-2

Технологията използва видим светлинен комуникатор, който използва видима светлина с честота 400-800 ТHz. Светлината премигва изключително бързо, премигването не може да бъде забелязано с човешко око.

Предимствата на тази технология са, че светлината не може да минава през твърди обекти като стени, което я прави много по-сигурна за използване. Това означава също така, че се намалява и взаимодействието между устройствата. Както се досещате, основният недостатък е, че един единствен Li-Fi почти винаги няма да е достатъчен за добро покритие на сигнала.Видяно 1255 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *