3D мозъчна буря – наблюдавайте активността на мозъка в реално време

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Представяте ли си да имате възможност да гледате активността на мозъка ви в реално време, докато мислите за нещо определено?

Untitled-11Учените от лабораторията Neuroscape, под ръководството на Adam Gazzaley, са успели да разработят технология, която показва мозъчната активност с различни цветове в реално време. Своето творение те наричат Glass Brainn – Стъклен мозък.

За да постигнат това, те първо сканират мозъка на доброволец с ЯМР – ядрено магнитен резонанс, след което използвайки за база сканираното изображения съставят индивидуално детайлно 3D изображение на структурата на мозъка. За да запишат мозъчната активност използват добре позната технология: EEG – енцефалограма. А софтуерът  е реалният магьосник, който конвертира и синхронизира невронната активност като пълноцветна буря върху в създадения 3D модел на мозъка.

Тази технология предлага много възможности, както в медицината, така и в електроуредите на бъдещето – такива, контролирани само с мисъл.

Единственият начин, по който до сега беше възможно да се извлече такава информация от мозъка беше чрез ЯМР – където доброволецът е затворен в малко пространство и ограничен от към движение. Вижте сами как технологията работи, невероятно е:Видяно 401 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *