Хибернацията – скоро реалност

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Финансирано от НАСА изследване сочи, че космическите кораби ще могат да преодоляват огромни разстояния, ако няма необходимост от поддържане на жизнената дейност на човека, съобщава Sky News.

hibernatsiyaТехнологията, способна да направи това възможно, може да бъде получена в следващите три десетилетия.

Компанията Spaceworks работи над реализацията на тази фантастична идея и смята, че разпространена медицинска процедура може да се използва за въвеждане на човека в хибернация за много дни.

Дъг Толк (Doug Talk), аерокосмически инженер от Spaceworks, казва, че най-близкият еквивалент на хибернация е медицинското състояние, наречено терапевтична хипотермия.

Изследователите смятат, че охлаждането на организма може да се използва за въвеждане на хората в продължително състояние на хибернация, известно като летаргия.

Когато органите се охладят, те няма да работят толкова интензивно, но все пак организмът ще има нужда от поддържане. Роботизирани механизми могат да осигуряват спящите хора с всичко необходимо, за да останат живи.

В процеса по въвеждане на човека в продължително охлаждане, наречен RhinoChill, охлаждащата течност ще се впръсква в мозъка, като постепенно ще понижава температурата на тялото. След шест часа в системата на RhinoChill хората ще бъдат готови за мисия към Марс.

Вода, хранителни вещества, седативни препарати и електрически разряди ще поддържат организма и ще помагат да се избегне атрофия на мускулите.

Дъг Толк добавя, че пробуденият от дълбокия сън човек вероятно няколко дни ще бъде сънен и често ще спи, преди да може да се заеме със своите дела.

Американският хирург Питър Рий е получил разрешение да започне изпитания върху хора на техника за екстрено потискане на жизнената дейност.

Използваната от лекарите техника ще бъде в състояние да спира сърцето на пациента за 60 до 90 секунди, което ще позволи извършването на спешна операция, докато сърцето не изпомпва кръв.

Но според Gizmodo техниката на д-р Рий, която включва смяна на кръвта на пациента с охладен физиологичен разтвор за много ограничен период от време, може би не е практично решение за дългосрочна хибернация.Видяно 2470 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *