Физици: „Съзнанието контролира материята“

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Съзнанието може да се окаже скрит фактор в квантово уравнение

saznanieto-vliyae-na-materiyata1Вселената е пълна със загадки, които поставят на изпитание нашето познание. Загадки и тайни, стимулиращи въображението ни и разкриващи възможности, за които не сме и сънували досега. А дали са истина?

Съществуват доказателства за способността на разума да контролира материята. Шокиращото разкритие е доказано с помощта на така наречения експеримент на двойното разделяне, или експеримент на Юнг, при който една вълна се разделя на две отделни, които по-късно се събират отново в една.

Атомни частици са показали поведение, присъщо на вълни. А дали са частици, или вълни, зависи от това дали някой ги наблюдава. Наблюдението оказало влияние на физичната същност на частиците, разрушавайки вълновата функция.

Австрийският физик Ъруин Шрьодингер създал уравнение, с което да покаже вълновите свойства на материята. Наблюдаването не е включено в това уравнение обаче, нито в което и да е друго квантово уравнение, защото е субективно, а не обективно. Това обяснява физика Алън Рос Хюджнот на конференция в края на август. Той е доктор на инжинерна механика, със успешна кариера като военно-морски инженер и работи за комитети, определящи стандартите за изграждане на кораби в Съединените Щати. Изучавал е физика и механика в Орегонския Технологичен Институт. На преведената конференция Хюджнот е изнесъл лекция относно теория за наблюдението и как то променя материята.

Доктор Еван Харис Уокър, физик, работил за армейската лаборатория за балистични изследвания, се опитал да включи наблюдението в уравнението на Хюджнот, като описал две скрити променливи. Едната е волята, а другата – съзнанието.

„Линията на волята, това, което човек възнамерява, е позитивна. Линията на съзнанието, това, което е в ума на човек, е негативна. И тъй като плюс и минус се анулират взаимно, тези два реда липсват в уравнението. Но когато се сблъскат, те разрушават вълновата функция на материята.“ – казва Хюджнот.

На повечето хора доста неща им се въртят в главите – какво да напазаруват на връщане от работа, какви предстоящи ангажименти имат и т.н. Тези мисли в линията на съзнанието често блокират тази на волята. Съзнанието и волята не са взаимосвързани, но ако бяха, хората биха могли да материализират каквото искат. Биха могли с волево действие да създават.

„Съзнанието ви контролира материята!“ – категорично заявява Хюджнот пред тълпата на конференцията.

„Знам, че никой не знае как се прави това. Колко от вас са концертиращи пианисти? Никой? Абсолютно никой? Защо? Защото вие не сте репетирали. Но други са, и са станали концертни пианисти благодарение на това, не съм ли прав? И какво са направили тези, които са пианисти сега? Много грешки, много учене, и много старание да научат как точно се свири на пиано.“

„Аз лично в момента се упражнявам да съм медиум, за да се науча някой ден как се правят тези неща. Никога не поставям ограничения пред себе си“ – казва в заключение Хюджнот.



Видяно 287 пъти



  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *