Уникални същества, които ще срещнете само в Мадагаскар

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Мадагаскар и чудатите му обитатели.

Известни са безброй гадинки по света, но има едно място, където животът изобилства във всичките си форми – и това е остров Мадагаскар. Той е четвъртият по-големина остров във света, разположен в индийския океан. Заедно със своите по-малки острови образуват африкански рай за екзотични животни.

Хоботник-жираф

Хоботник-жираф

В размножителния период мъжкият използва своята ненормално дълга шия за да се сражава с конкуренцията. Вратът на Хоботника-жираф може да достигне размери над 2 см. Окраската му пък е в искрящо червено. Определено хваща окото с тази комбинация от цветове и нестандартно тяло.

Плоскоопашат гекон

Плоскоопашат гекон

Плоскоопашатият гекон е майстор на камуфлажа. Тъй като имитира много добре обкръжаващата го среда е почти невъзможно да бъде забелязан. На остров Мадагаскар са познати повече от 10 вида плоскоопашати гущери.

Лунен молец

Молец-комета

Наричан още Молец-комета, заради формата на опашката. Този вид молец достига размери до 15 см, а размаха на крилете може да надхвърли 20 см. Живее само 5 дни, но е готов да се размножава още щом излезе от пашкула.

Пясъчен лемур

Пясъчен лемур

Тъй като горите, които обитава бързо изчезват, пясъчният лемур е застрашен вид. Прекарва по-голяма част от времето на земята – нещо доста необичайно за лемурите. Обича да похапва плодове, които съставляват основна част от диетата му.

Тенрек

Тенрек

Това странно изглеждащо създание има доста здрави крачка, с които копае в земята за да търси червеи и насекоми. Най-интересното при него е, че сякаш умее да комуникира с насекомите. Издавайки високочестотни писукания ги принуждава да издават местонахождението си.

Фоса

Фууса

Фосата (Фууса) е сред най-големите хищници на Мадагаскар. Принадлежи към семейството на мангустите и притежава доста уникален вид. С главата на куче и тяло на котка фосата ловува активно през нощта. Може да прибира ноктите си също както котките. Обикновено се храни с лемури, но понякога напада и рогат добитък.

Листоноса змия

Листоноса змия

Листоносата змия обича да си виси из клоните на дърветата, където дебне своите жертви. Издълженият й нос осигурява камуфлаж. Случва се така, че нищо неподозиращата жертва да се разхожда по носа на хищник.Видяно 1086 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *