Стотици галактики се крият зад Млечния път

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Нашата собствена галактика Млечният път може и да е красива, но определено закрива част от гледката ни към необятния Космос.

Stotitsi-galaktiki-se-kriyat-zad-Mlechniya-patДо този шеговит извод са стигнали група астрономи от Университета на Западна Австралия, които успяха да надникнат зад тази преграда от звезди и да открият истинско многообразие от галактики в един неизследван досега космически регион. Забележете, тук не говорим за една или две срамежливи нови галактики, а за стотици галактики, за чието съществуване изобщо не сме подозирали.

„Млечният път определено е много красив и изучаването на собствената ни галактика е интересно, но тя блокира гледката ни към по-далечни галактики отвъд нея“, казват Листър Смит от Международния център по астрономия към австралийския университет.

Неговият екип е систематизирал общо три големи концентрации на новооткрити галактики, наречени NW1, NW2 и NW3, както и два нови галактически купа, съответно CW1 и CW2.

„Средната галактика съдържа 100 милиарда звезди, така че откриването на стотици нови галактики, скрити отвъд Млечния път, ни насочва към съществуването на огромни обеми, за които не знаехме досега“.Видяно 527 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *