Първото в света летище изцяло на слънчева енергия

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

airport-cochi_1024-950x391Летището в щата Кочин (Индия), което е преминало изцяло на слънчева енергия, ще спести около 300 000 тона въглеродни емисии в следващите 25 години.

От май 2016 летището ще функционира чрез 46 150 слънчеви панела, разположени на 45 акра земя. Не само че този ход се равнява на засаждането на 3 милиона дървета, но и енергията, която ще генерира, се равнява на енергията, използвана в 10 000 домакинства за година.

„Летището в Кочин ще генерира по 50-60 хиляди единици електричество на ден. На практика то ще стане абсолютно енергийно независимо”, казват официални представители.

Летището е четвъртото най-голямо в Индия от гледна точка на международен трафик. Планира се неизползваната електроенергия да бъде продавана на близката електрическа компания, а в случай че летището закъса за енергия (облачни дни), то ще си я изкупува обратно.

От ръководството планират да обърнат внимание и на други възобновяеми източници на енергия – в частност водноелектрически централи.

Индия вече притежава 4 гигавата капацитет от слънчева енергия. Индийското правителство съветва и други летища да поемат по пътя на това в Кочин. Обмислят се и варианти за внедряването на слънчеви енергийни системи и на други места освен в летищата.Видяно 744 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *