Пчелите отблизо – красота в макро снимки

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

bee11Изследователи използват фотографска технология разработена за американската армия, за да заснемат изключително детайлни снимки на някои видове пчели – работническа класа във света на насекомите.

Пренасяйки полени от цвят на цвят, пчелите ни осигуряват следващото поколение плодове, ядки, зеленчуци и диви цветове. По света живеят хиляди видове, от които едва 40 са познати, като в тази бройка е включена и Европейската медоносна пчела. Стотици, а може би и хиляди видове остават непознати, поради простата причина, че някои от тях са в пъти по-малки от очакваният размер за пчела.

Дива красавица

Дива пчела

Този вид дива пчела познат под името Xylocopa mordax, може с лекота да прегризе дървесината на почти всяко дърво. Това е необходимо, защото тя създава гнездата си в тях.

Запрашена пчела

Вранова пчела

Дребната пчеличка от снимката обича слънчогледов прашец. Всъщност почти всичкият прашец, който е полепнал по нея е от слънчогледови цветове.

Медоносна пчела

Медоносна пчела

Доста време е отнело на фотографа Дроег за да направи толкова детайлна снимка на медоносната пчела.

Брилянтно синьо

Син Брилянт

Тази пъстроцветна пясъчна пчела е от вид Augochloropsis sumptuosa. Както сами се досещате живее в пясък и се храни с прашеца от цветовете на растенията в сухите райони.

Хобот-езиче

Хобот езиче

Anthophora affabilis притежава издължено езиче с две функции. То служи, както за изсмукване на нектар в дъното на цвета, така и за събиране на прашец.

Земна пчела

Земна пчела

Вид пчела с наименованието Bombus griseocollis.

Наситени нюанси

Наситени нюанси

Много пчели притежават окраска в наситени приливащи цветове. Естествената окраска на този вид, Augochloropsis metallica,  е прекрасен пример за това.Видяно 1594 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *