Природни феномени, необяснени от науката

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Светът е пълен със загадъчни феномени, които чакат своето обяснение.

Изминало е много време от годините, когато се е смятало, че светкавиците са дело на разгневени богове. И въпреки напредъка на науката, все още съществуват природни феномени, които озадачават. Някои от тези явления се наблюдават от хиляди хора по света, снимани, документирани и изучавани, и все пак неяснотите около тях остават.

Слънчевата корона

Слънчевата корона е съставена от плазма, и по някаква причина тя е по-гореща от повърхността на самото слънце. На повърхността температурите са около 5 500 градуса по Целзий, а короната може да достигне до почти 3 милиона градуса.

Миграция на животните

Миграция на животни

Всички видове животни мигрират – насекоми, птици, риби и дори домашни любимци. И всички те знаят как и къде да отидат, дори да са разделени от себеподобните си. Как точно животните знаят маршрута и посоката си, и че трябва да тръгнат на пътешествие, си остава загадка.

Бръмченето

Няколко места по света са известни с бученето си, което е нискочестотен звук (най-често от 30 до 80 Hz). Таос, Ню Мексико е най-известния с това град, откъдето и идва наименованието „Таоско бучене“. Едва 2% от хората могат да го чуят, но го описват като изключително дразнещо звучене.

Езерото с медузите

Езерото с медузите-1

Езерото с медузите-2

Това езеро носи наименованието си поради подземната си връзка с океана и така медузи мигрират към него и обратно в океана всеки ден. Между 1998 и 2000 година има някакъв вид бойкот от страна на медузите, които не се появяват в този период. Причината е неизвестна.

Ледените кръгове

Ледените кръгове-2

Ледените кръгове се появяват в бавно движещи се води при температури под нулата. Предполага се, че кристалите се формират под въздействие на електромагнитно поле, но няма доказателства за това, както и за други теории. Кръговете могат да достигнат диаметър от 15 метра.

Валежи от риба

През 2000 година в Етиопия валяло дъжд от хиляди риби. Предположенията са, че рибите са били пренесени от буря. По-странен е фактът, че когато животни падат като дъжд, винаги са само от един вид.

Огнените кълба Нага

Природен феномен, който в Тайланд и Лаос, където светещи огнени кълба се изтрелват от река Меконг към небето. Никой не знае къде и как се формират и дали изобщо се формират.

Тихата зона

Тихата зона

Тихата зона Мапими, близо до Дуранго, Мексико, е известна със смразяващата си тишина, и интересната способност да привлича предмети, падащи от небето. Такива предмети са например бустерни двигатели от от Аполо, тестови ракети и огромен метеорит. Дали е случайно?

Светлините, предсказващи катаклизми

Светлините, предсказващи катаклизми

Преди земетресение или изригване на вулкан, някои хора виждат светлини, или светкавици, за подобни преживявания се знае от векове. През 1960 година феномена дори е бил запечатан на снимка за първи път, но и до днес няма обяснение защо се случва, както и дали вулканите и земетресенията създават едни и същи предпоставки за подобни светлини.

Огромната Луна на хоризонта

Огромната Луна на хоризонта-1

Огромната Луна на хоризонта-2

Луната винаги изглежда огромна, ако е близо до хоризонта, и се смалява, докато се издига нагоре. Според проучвания обаче, от една и съща точка на наблюдение, луната е със еднакви размери, ако се съпостави към други обекти, без значение позицията й на небето.

Светулки в синхрон

Вид светулки, живеещи в националния парк „Голямата опушена планина“, е единственият вид, който може да синхронизира премигването си, и това се случва за кратко време веднъж в годината. Никой не знае как и защо малките същества го правят.

Мъркане

Мъркане

Това, че котките мъркат, е добре известен факт, и повечето хора го асоциират с израз на щастие. Всъщност не е съвсем ясно защо котките мъркат. Мъркат, когато са галени, но и когато се хранят, когато раждат, а дори и когато изпитват силна болка. Така че истинското значение е известно само на тях.

Кълбовидни мълнии

Кълбовидна мълния

Описва се като кръгло или продълговато кълбо от електричество, появява се по време на гръмотевична буря и трае много по-дълго от обикновената светкавица. За кълбовидни мълнии се говори от векове, но формирането им остава загадка.

Реещите се светлини

Реещи се светлини

В една долина в Норвегия, още от 40-те се наблюдават странни светлини. Те се реят над земята, и през 80-те се забелязват до 20 пъти на седмица. Оттогава появите им се разреждат, до около 20 на година. Никой не знае какво всъщност представляват, нито пък откъде идват.Видяно 988 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *