Пожарната в Дубай с реактивни раници

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Пожарникарите в Дубай ще са оборудвани с JetPack.

Пожарникарите в Дубай се сдобиват с реактивни раници, или така наречените джетпак /JetPack/, които ще им осигурят достъп и до най-високите сгради, като например Бурж Халифа /Burj Khalifa/, който е и най-високият небостъргач в света.

След оборудването на полицията с автомобили като Ferrari и Lamborghini, сега и пожарникарите има с какво да се похвалят. Емирството е закупило 20 реактивни раници от новозеландската компания Martin Aircraft, на цена $250 000 всяка.

От компанията определят летящите машини като мини-хеликоптери – те използват двойка ротори за вертикално излитане и кацане, и могат да маневрират в тесни пространства, например между сградите. Една машина може да повдигне до 120 кг, което позволява на пожарникаря да носи и екипировка.

Машините са задвижвани от двигатели с 200 hp, развиват максимална скорост от 70 km/h, и могат да летят на височина от над 900 m, което означава, че имат достъп до върха на Бурж Халифа. Забавното е, че могат да бъдат пилотирани и дистанционно.Видяно 333 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *