Пещерни рисунки на НЛО в Индия

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

1Изследователи са потвърдили достоверността на поразителните праисторически пещерни изображения, открити в Индия. На рисунките, които се оценяват от специалистите на около 10 000 години, ясно се виждат няколко фигури на неземни същества и обекти във формата на дискове.

Департаментът по археология на индийския щат Чатисгарх се обърнала за помощ към различни институции, за да определят природата на тези изображения. Експертите били поразени от сходството между изобразените фигури и обекти с извънземните и летящите чинии, които често виждаме в научнофантастичните филми. Според един от индийските експерти това изглежда, сякаш „древните хора преди 10 000 години са изобразявали своите впечатления, като са се нагледали на фантастични филми“.

2Възможно ли е преди 10 000 години да са изобразявали това, което са виждали в действителност? В полза на тази версия говори това, че тези рисунки приличат на други пещерни изображения, открити в различни части по света. Скалните рисунки в Чатисгарх не са единствени по рода си, те са доста типични за няколко древни култури. Според местния археолог Дж. Р. Бхагат това всъщност може да означава, че хората от незапомнени времена са ставали свидетели на визита на Земята от гости от други планети, което са запечатали на стените в своите пещери. Необходими са още проучвания, за да се разбере напълно характера на изображенията, за което индийският отдел нямал експерти.

003645Мистериозно, има няколко вярвания сред местните жители в околните села. Докато някои се прекланяли пред рисунките, други разказвали истории, които са чували от бащите си. Те говорели за „хора рохела“ (rohela people) – ниски същества, спускащи се от небето с летящи обекти с кръгла форма. Те вземали по един или двама местни жители, които никога повече никога не се връщали. „Рисунките са изпълнени в естествени цветове, които почти не са избледнели, въпреки годините. Странните фигури държат в ръцете си нещо, което прилича на оръжие, и са лишени от ясни черти – на главите им няма нито носове, нито уста. На някои рисунки съществата са облечени в космически скафандри. Не можем да изключим наличието на въображение на праисторическия човек, но вероятността авторите на рисунките да са си измислили тези образи, е много малка“, казват археолозите.Видяно 715 пъти
  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *