„Отгледани на Марс“ зеленчуци стават за ядене

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

22Otgledani-na-Mars22-zelenchutsi-stavat-za-yadeneНякога, в не толкова далечното бъдеще, особено ако Илън Мъск наистина смята да лети трайно в Космоса, хора ще населяват Червената планета. Въпреки че ще можем да вземем с нас ресурси от нашата планета, ще е добре ако можем да използваме местната почва за отглеждане на култури. Изглежда това не е просто пожелание в сферата на хипотезата.

Холандски учени успяха да отгледат култури в почва, с характеристики като тази на Марс. Така те доказаха, че зеленчуците са годни и напълно безопасни за хора.

От общо десетте култури, в най-малко четири не са открити нива на токсични елементи. Това са репички, грах, ръж и домати – напълно годни за консумация. Четирите култури не съдържат количесва опасни за човешкото здраве тежки метали. Освен това според предварителния анализ концентрацията на някои тежки метали е дори по-ниска, отколкото при културите, отглеждани в обикновени почвени смеси.

Резултатите са многообещаващи, а тестове с останалите култури все още предстоят.Видяно 624 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *