Орехи – ядките, които пазят сърцето

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Шепа орехи на ден за здраво сърце и кръвоносна система.

OrehiНово изследване показва, че консумацията на шепа орехи веднъж на ден осигурява незабавна защита срещу болестите на сърцето. Регулярният им прием може значително и трайно да намали рисковете от сърдечни и съдови проблеми.

Изследователите откриват също и значително подобрение в нивата на холестерола и еластичността на кръвоносните съдове едва 4 часа след приема на ядки в естествен вид или под формата на олио. Изследването показва, че редовната консумация на орехи може да държи проблемите с кръвоносните съдове и сърцето далеч от вас.

„Можете значително да понижите риска от сърдечни заболявания само с шепа орехи или орехово олио, които да похапвате 4 дни в седмицата“, казва д-р Пени Крис Етертън, професор и експерт по храненето към Пен Стейт Юнивърсъти в щата Пенсилвания.

Ореховото олио е доказало своите здравословни качества за цялостта на ендотелните клетки, покриващи вътрешната част на кръвоносните клетки. Ендотелът играе важна роля за еластичността им и съдовата хомеостаза, а с това – и за предпазването то смъртоносни запушвания.Видяно 1310 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *