Опровергани случаи на пътешествия във времето

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Многобройни снимки и кадри от киното, уж доказващи съществуването на пътешествия във времето, са получили логично обяснение, пише Express.

Изданието прави подборка от най-известните факти, които уж доказват съществуването на пътешествия във времето. И цитира множество експерти, опровергаващи доводите на привържениците на конспиративните теории.

Например едно от свидетелствата е открито от ентусиастите в ням филм на Чарли Чаплин, заснет през 1928 година. В кадър попада преминаваща жена, която си държи ръката до ухото и се създава впечатление, че разговаря по мобилен телефон.

00175Но според Николас Джексън от изданието The Atlantic при внимателно изучаване на филма е открито просто обяснение. Било изяснено, че жената просто придържа портативен слухов апарат към ухото си – един от тези, които били разработени точно по това време.

Още един спорен момент с привиден „мобилен“ телефон датира от 1938 година. В черно-бял кадър попада момиче, което уж говори по клетъчен телефон.

При изследванията се изяснило, че ентусиастите са били прави. Момичето наистина говори по безжичен телефон. Оказало се, че на снимката е Гертруда Джоунс, тя била на 17 години и станала една от петте участнички в експеримент по създаване на безжичен телефон.

Това разказал нейният внук на изследователите. По думите му Гертруда работела в завод в Дюпон. Лентата фиксирала момента, в който тя говори с един от инженерите.

00174Немалко предразсъдъци предизвикала и снимка от Канадския виртуален музей. Преди няколко години тя обиколила почти всички медии по света. Снимката била направена през ноември 1940 година на Саут Форк Бридж в Британска Колумбия.

В тълпата зяпачи добре се вижда висок млад човек, чийто вид се откроява сред другите. Той е със слънчеви очила, тениска с щампа, а на врата му виси апарат, в който мнозина разпознали „Полароид“. Веднага се родила версия, че това е пътешественик във времето, тъй като е облечен не според модата от онези години.

Но проведеното изследване доказало, че през 1940 година е било възможно да се облечеш така. Например слънчеви очила с такъв стил се появили още през 20-те години. Тениската се оказала част от спортен екип и била с герба на отбора.

И портативни апарати имало по онова време. Express цитира опровергаването и на други нашумели теории, което впрочем не значи, че ще хората ще престанат да вярват в тях.Видяно 1153 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *