Обградени сме от роднини, които не познаваме

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Всеки изпитва любопитство, когато става въпрос за разкриване на непознати факти относно семейното дърво, но ново проучване, проведено във Великобритания, показва, че досега не сме знаели, че сме обградени от роднини, които дори не познаваме.

nepoznatiДемографският анализ, проведен от фирмата за генеалогични услуги AncestryDNA, показва, че средностатистическият британец има шанс 1 към 300 да се срещне с напълно непознат, който му се пада роднина.

„Невероятно е да знаем, че ежедневно сме в контакт с хора, които не познаваме, но са ни далечни роднини“, казва Брад Арджънт (Brad Argent), рекламен директор в AncestryDNA.

Компанията използвала модел за разрастването на населението, преброителна информация и данни за плодовитостта на гражданите. Изследванията разкрили, че средностатистическият британец има 193 000 живи братовчеди само в рамките на Великобритания. Това са достатъчно братовчеди, че да се напълни стадион Уембли… два пъти.

И става все по-странно. Средностатистическият британец се среща с двама братовчеди на всеки 2.6 квадратни километра само от територията на Великобритания. Изчислено е, че обикновеният лондончанин през живота си ще се вози в метрото със средно 12 000 непознати роднини, като шансът в точно определено возене да се срещне с някой далечен роднина, който не познава, е 24 процента.

Може би затова повечето хора не харесват да се возят в метрото – това е просто още едно принудително семейно събиране с далечни роднини, за които не ви интересува много… и то на път за работа.

Разбира се, изследователите в AncestryDNA са изследвали данни, които се отнасят само за Великобритания, но резултатите може да бъдат приети за представителна извадка, защото това е още едно доказателство за факта, че всъщност в ежедневието ни, всички сме заобиколени от далечни роднини и дори не го осъзнаваме.

През 2013 изследователи от Калифорнийския университет открили, че всички хора, които са с европейски произход ,са роднини и че колкото и да си мислим, че сме различни, произлизаме от едни и същи предшественици.

Статията е публикувана в Sciencealert.Видяно 1067 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *