Нов вид контрацепция за мъже

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Учените разработват нов метод за предпазване от забременяване, предназначен за мъже, като се очаква да бъде в продажба през 2017 година. Положителните страни при новия метод за блокиране на семепровода е, че е евтин, обратим и нехормонален.

Nov-vid-kontratseptsiya-za-mazhe1Препарата е наречен Vasalgel, и е разработен от доктор Суджой Гуха още преди 15 години в Индия, и е в процес на тестове оттогава. За разлика от другите методи на контрацепция, при този се налага еднократно третиране, с което се осигурява ефективност за дълъг период от време. Вместо да се прекъсва семепровода, както е при вазектомията, новата процедура използва инжекция с полимер, който блокира семенните канали. Във всеки един момент полимера може да бъде премахнат и репродуктивната функция възстановена.

Последните тестове на препарата са направени върху маймуни. Три мъжки възрастни са били инжектирани и са имали в обкръжението си по 10 до 15 възрастни женски всеки. Въпреки, че не са били ограничавани по никакъв начин, шест месеца по-късно нито една маймуна не е била забременяла. Това обнадеждава учените, които започват тестове и върху хора тази година.

Проекта се осъществява от неправителствена организация с нестопанска цел, която разработва проекти за лекарства с ниска цена. Новия метод за предпазване е насочен предимно към млади мъже, които имат притеснения относно хапчетата, имайки предвид колко често се случва жените да забравят приема им. Еднократната процедура също е предимство пред купуването на лекарства всеки месец.

Фармацевтичните компании разработват единствено медикаменти, ориентирани предимно към жените. С този нов метод на мъжете се дава възможност за контрол над собственото им тяло и бъдеще, а и в крайна сметка е напредък и към по-доброто женско здраве.

Целта на организацията, разработваща продукта е да се намали нежеланата бременност, особено при лица под 18 годишна възраст, премахването на която е не само скъпо, но и травмиращо и дори опасно за здравето. Затова се цели ниската цена, тъй като по-голямата част от ранни бременности са именно при хора с ниски доходи.

Много жени имат притеснения относно приема на хапчета, предимно заради страничните им ефекти, но и самия факт, че са базирани на хормонални промени в организма, е притеснителен. С новия метод не се предизвикват промени в хормоналния баланс нито на един от партньорите.

Разбира се, този метод не предпазва от предаване на заболявания, което важи обаче и за хапчетата.Видяно 669 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *