Новооткрита лимфна система от съдове в мозъка

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Екип от учени в медицинския факултет на Вирджиния откри до сега неизвестна лимфна мрежа от съдове в централната нервна система.

Новооткритият лимфен канал отвежда течността от мозъка към близките лимфни жлези. Откритието, което беше публикувано в списание „Nature“, разтърси учените. Ръководител на екипа е Антоан Лувро, който в момента работи в лабораторията на Джонатан Кипнис, директор на Центъра за мозъчна имунология към университета.

Години наред имунолози и невролози се бореха да разберат механизма на мозъчния дренаж и възпаленията. Никой не е предполагал, че подобна система за дренаж съществува в мозъка.

Новооткрита лимфна система от съдове в мозъка

„Когато за първи път видяхме тези съдове, честно казано загубих разсъдъка си. Не може да има по-сензационно разкритие от това“ – споделя Кипнис пред Mental Floss.

Фактът, че тези съдове се намират толкова дълбоко в мозъчната тъкан, обяснява защо са останали тайна за учените дълго време. Кипнис е обнадежден, че откритието може да помогне в лечението и предотвратяването на множествена склероза, Алцхаймер и дори аутизъм.Видяно 585 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *