Най-известният исторически случай на левитация

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Пред повече от 150 души, по време на церемония, Свети Йосиф внезапно се издига над земята.

Naj-izvestniyat-istoricheski-sluchaj-na-levitatsiyaПовечето учени избягват да се задълбочават в исторически документи за левитация, или други форми на психокинеза. Доктор Майкъл Гросо, обаче не е от тях. Сложността на човешката природа и скритият ѝ потенциал са от важно значение за разбирането на настоящето и бъдещето с помощта на какъвто и да е исторически урок.

В продължение на хилядолетия човечеството е имало различни методи за общуване с божественото. В последните няколко стотин години, обаче, все повече се обръщаме към абсолютния материализъм, отричайки всичко, което не може да бъде физически измерено. Дори намек за нещо повече не се посреща с радост, а се обявява като нереално преживяване.

„Според мен, ако която и да е от историите за левитация е вярна, то това е важно поради поне една основна причина. Подобна история е доказателство, което разбива идеята за материализма напълно.“ – споделя Гросо.

Майкъл Гросо защитава докторантура по философия в университета Колумбия и издава книга, относно един конкретен случай на левитация, който според думите му има всички индикации за това да е истински.

Най-известният исторически случай на левитация-2

Свети Йосиф от Купертино (1603-1663) понякога се носел на около десетина сантиметра над земята, понякога и по-високо, и това пред огромни тълпи из цяла Италия. Процеса на канонизация на католическата църка включва задълбочени проучвания, затова съществуват множество писмени сведения, включително показания от 150 очевидци, даващи детайлни описания на левитирането на Йосиф.

Днес някои хора може с лека ръка да определят това за религиозна заблуда поради суеверието и религиозните настроения на населението тогава.

„Фактът е че Йосиф се занимава с левитация 35 години, което е трудно да бъде фалшифицирано толкова дълго. А очевидците са от най-висшите клирове – кардинали, папата, и самите инквизитори.“ – отговаря на скептиците Гросо.

По това време църквата няма мотив да промотира фалшив магьосник. Няма причина да се вярва, че църковните документи илюстрират нещо различно от истината. Църквата приема с недоверие Йосиф през целия му живот. Той се мести от град на град и получава предупреждения срещу левитирането си, най-вероятно защото по този начин привлича огромното внимание на тълпите.

Йосиф също така е под домашен арест в Рим по същото време с Галилей, отритнат по различни причини. Единият е мистик, другият е задвижващата сила на модерната наука, но и на двамата се гледа с недоверие.

Църквата лесно е могла да провъзгласи Йосиф за еретик, вместо за светец, левитацията му лесно се обяснява с дяволски сили и обсебване. Йосиф се явява на дело. Но инквизиторите, според Гросо, не могли да намерят скрити мотиви, човекът бил смирен, и дори срамуващ се от способностите си.

Йосиф не левитирал нарочно. Това се е случвало, когато е бил в състояние на транс. В определен момент по време на меса, Йосиф толкова се повлиява, че изпада в друго състояние на съзнанието и започва да левитира. Става сляп за всичко наоколо, въпреки, че предизвиква объркване у хората. Това се оказва пречка за провеждането на меси.

Съществува причина за това хората днес да не левитират където им падне. Според Гросо Йосиф е имал подходящите условия. Не само че се намира в друго състояние на съзнанието, нещо като екстаз, в следствие от вярата му, която изглежда играе важна роля за левитирането.

Не че хората по онова време са били по-склонни да участват в масови делюзии. Реформата на църквата, бароковата култура, масово практикуваното постене и отшелничество, всичко това създава една определена околна среда, в която е по-лесно да се постигне различно състояние на съзнанието.

За да се случи подобно нещо в днешно време, според Гросо се налага промяна в обикновеното човешко съществувание, която да ни въведе в колективно състояние на съзнанието, отваряйки вратата към скритите ни възможности. И вместо това да се случи с катаклизми и драматични събития, Гросо смята, че по-скоро науката трябва да помогне и да обедини хората в търсене на по-висока степен на съзнанието.

„Дали е възможно подобни скрити способности да се окажат основни моменти в бъдещата еволюция на човечеството? Единствено можем да се надяваме това да е така.“ – завършва Гросо.Видяно 651 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *