Мост на 1,7 милиона години

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Апарат на НАСА е заснел мистериозен древен мост между Индия и Шри Ланка. Смята се, че мостът е бил използван до 1480 година, когато циклон го е отнесъл.

Adams_Bridge_aerial-e1438147716538Наскоро откритият мост, изглежда, е направен от верига варовикови късове. Начинът, по който е съграден и извит, показва, че е направен от хора. 30-километровата конструкция се нарича Мостът на Адам и е по-позната като Рам Сету (Ram Setu). Структурата не е естествена и изглежда, е създадена от хора. Най-мистериозната част е възрастта на конструкцията.

Веригата варовикови камъни започва от индийския остров Памбан и завършва при остров Маннар, който принадлежи на Шри Ланка. Дълбочината на водата между Индия и Шри Ланка е от 1 до 10 метра и това винаги е затруднявало изключително корабите, които преминават оттам.

В индийската легенда, наречена Рамаяна, която разказва за събития от преди 1,7 милиона години, има споменат мост, който е построен под зоркия поглед на безсмъртния Рама. На Рама се гледа като на въплъщение на Висшето.

most-na-1-7-miliona-godini-3171701

Въпреки че археолозите не се допитват до тези легенди, за да разберат произхода на човека, тази информация допълва усещането, че индийските легенди не са само легенди. Според хиндуистката митология мостът е построен по време на „Трета юга“ (преди около 1,7 милиона години), за да може Рама да стигне до Шри Ланка, където красивата кралица Сита е била държана като заложник на демона Равана. Рама потърсил помощ от Хануман, друга колоритна фигура от индийската митология. Това е индийският бог маймуна. Хануман събрал войските си – хиляди маймуни-хора – и ги накарал да построят пътека до Шри Ланка.Видяно 2476 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *