Миниатюрен дракон, открит в Индонезия

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Драконите, изглежда все пак съществуват, но са далеч по-безобидни…

Новооткритият мъник не е реално дракон, но е летящ гущер, което е достатъчно близо като определение. Това гущерче се нарича Draco volan и в продължение на хилядолетия е развило невероятен начин за избягване на хищници – летенето.

Малките, подобни на крила ципи му позволяват да прескача от едно дърво на друго за да избегне хищници, намира храна или партньор. Може да прелети до 9 метра. Крилата са различни от крилата на птиците, те всъщност са прикачени на двойка удължени ребра, които дракона свива и разпъва при необходимост.

Миниатюрен дракон, открит в Индонезия-2

Дракончето е с дължина около 20 см и не бълва огън, за съжаление. Но пък е доста териториален. Повечето екземпляри от вида ревниво пазят територия от около три дървета и там прекарват почти целия си живот. Но това не е мястото, където се раждат.

 

За да снесе яйцата си, женската трябва да слезе на земята. За да ги защити, тя изравя дупка в земята с острата си муцуна. След като пази яйцата си за период от 24 часа, оставя малките сами.Видяно 546 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *