Липсващите записи от кацането на Луната

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Конспирациите около кацането на Луната не спират вече 50 години.

Kakvi-videozapisi-ot-lunnoto-katsane-sa-izgubeni1Дали кацането било фалшифицирано, или защо вятърът вее знамето в космическия вакум, и – какво ли още не. За любителите на мистерии фактът, че няма запазени видеозаписи от кацането на Луната, дава повод за намесване на НЛО, секретни бази и укриване на информация от обществото.

За съвременния човек е някак си трудно да повярва, че при кацането Армстронг не се е тагнал на #Луната, или че НАСА не са имали канал за споделяне в някой от така известните ни социални медии, или дори, че телевизионният сигнал не бил приоритет тогава. Истината обаче е, че за учените по онова време, дори самото наличие на работеща камера на борда представлява предизвикателство.

Но ето, че от НАСА наистина признават за липсващ запис. Също така обясняват, че не са библиотека, и целта им е да изпращат хора в космоса и на Луната, а не да пазят архиви. По-голяма част от записите всички са виждали и слушали. Липсващият запис е направен със специална SSTV технология, и за него е необходим специален четец. А и дори да се разчете, едва ли на него ще се видят извънземни.

Допуска се, че записът не е изгубен поради небрежност, а по-скоро лентата е използвана при други мисии и презаписвана отново и отново.

И докато въпросът е отправен от страна на Русия, така и самите братушки държат всичките си записи и снимки секретни и до ден днешен. Запис не съществува и от полета на Гагарин. Явно и двете страни ревниво пазят тайните си.Видяно 519 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *