Лечение от разстояние – възможно ли е?

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Lechenie-ot-razstoyanie-vazmozhno-li-e1Лечението от разстояние се практикува от векове в различни части по света. С помощта на така нареченото лечебно намерение мнозина твърдят, че са способни да лекуват хора от разстояние. Напоследък учените проявяват интерес към феномена и чрез различни изследвания да установят помага ли лечебното намерение или това е просто вид измама.

През 2004 година учени използват японската техника джорей върху живи и неживи системи, за да установят възможно ли е изобщо доказването на подобно нещо. Джорей се основава на идеята за световна универсална сила, която чрез лечебни намерения може да бъде използвана да лекува хора. Основното е практикуващия джорей наистина да се съсредоточи върху тялото на пациента, и чрез своите духовни вибрации да постигне духовно пречистване на болния, което подобрява здравословното състояние.

При експеримента са използвани мозъчни клетки, както и генератори на случайни числа. Майсторите на джорей извършвали сеанси за около 25 минути върху пробите, а контролни проби са били на отдалечени разстояние, в запечатани контейнери, електро-магнитно и акустично изолирани. Преди сеансите майсторите прекарали 75 минути, „изчиствайки“ помещението от евентуални влияния, които да ги разсеят.

Резултатите от изследването показали, че ефекта от лечебните намерения е слаб, но градиращ. Това означава, че с еднократен сеанс не би се постигнало кой знае какво, но ако процедурата се повтаря, ефекта ще е по-забележим. Важното е, че и при живите, и при неживите системи, се наблюдавали големи разминавания със случайните очаквания. Съвпадението на разминаванията поддържа вероятността за реален физически феномен.

Изследване на чай, зареден от будистки монаси с добри намерения, показва, че хората, които го пият, наистина имат по-добро настроение. В продължение на седем дни 189 доброволци пили по два пъти на ден въпросния чай, третиран от трима монаси, или обикновен такъв. Всеки е попълвал въпросник за определяне на настроението. Доброволците са били помолени да предположат от кой вид чай са пили. Оказало се, че тези, които пили енергийно заредения чай показали значително подобрение на настроението. Но подобрение имало и при тези, които си мислели, че са пили специалния чай, макар и не толкова значително.

Друго изследване показва, че силната мотивация да бъде излекуван човек, в комбинация с желанието на самия болен засилва лечебния ефект. Оказва се, че насочвайки намерения към човек на разстояние, активира автономната нервна система на въпросния човек. Това било засечено чрез промени в електро-проводимостта на кожата.

Съществуват много изследвания на лечението от разстояние, и резултатите от доста от тях показват подобрение в състоянието на третираните хора. Много са обаче и проучванията, които не откриват никакви резултати. Например тези, направени на пациенти със СПИН. Поради сериозността на заболяването и липсата на лечение до момента, изследвания на заболели от СПИН се провеждат непрекъснато и включват методи на лечение от всички религии – християнство, будизъм, юдаизъм, дори и шамански традиции.

Категорично е доказано, че лечебните намерения помагат при болки в гърба, артрит, възстановяване след операция, високо кръвно налягане, безпокойство, странични ефекти от химиотерапия и ниско самочувствие.

Изследвания на лечението от разстояние са правени и върху животни и растения, бактерии, мая, ДНК. Експериментите показват, че не всеки човек може да лекува от разстояние. Много интересен е опита с растения, който всеки може да направи, за да установи лечебните си способности. Подобен е на популярния тест с ориз. Посаждат се три семена, например царевица, в една и съща почва, еднакво огрени от слънце и поливани с равно количество вода. На едното семенце се изпращат позитивни мисли или молитви, друго се оставя на спокойствие, а намеренията към третото са негативни. Резултати могат да се забележат след около две седмици.Видяно 362 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *