Летящи коли през 2017 ?

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Светът мечтае за летящи коли от много отдавна. Но въпреки няколкото грабващи окото опита тази технология все още не е осъществена. Най-накрая се появи компания, която е декларирала плановете си да изкара на пазара летяща кола в следващите две години, пише ScienceAlert.

am_foto_02_1024-950x391Двуместният крилат прототип е показан от създателите си – словашката компания AeroMobil, за първи път през октомври миналата година. Миналата седмица основателят и главен изпълнителен директор на компанията Юрай Вацулик  съобщи, че планът е превозното средство да бъде изкарано на пазара възможно по-бързо се казва в списание Форбс. Можете да видите колата в действие в рекламното видео отдолу, но трябва да ви предупредим, че е наистина страхотно.

„Засега се разрастваме доста бързо, организираме екипа, а планът е да можем през 2017 да обявим първата летяща кола“, казва Вацулик пред американската телевизия CNBC. „Целта е не само да покажем, че е възможно да съчетаем кола и самолет, а и да комерсиализираме машината.“

Та колко ще струва първият разпространяван на пазара летящ автомобил? От компанията не са обявили точни цифри все още, но казват, че цената ще бъде някъде между тази на автомобил „Тесла“ и на малък самолет. Грубо казано, това означава някъде около 200 000 долара. Малка сума за закупуване на бъдещето.

Прототипът е наречен AeroMobil 3.0. Малко по-малък е от лимузина и променя режимите си, като се трансформира – отстрани излизат крила, когато искате да летите, и се прибират, когато ще се движите по земя.

От октомври насам е преминал редица тестове, а максималната скорост, която постига във въздуха, е 200 км/ч. На земята може да се движи с около 130 км/ч. Вацулик съобщава, че крайният вариант на автомобила ще може да изминава разстояние от около 700 километра.

Единственият недостатък (освен цената) е, че ще ви трябва някакъв вид разрешително за пилот, за да може да ползвате автомобила във въздуха.

И ако миналите опити за създаване на летящ автомобил са се проваляли, то AeroMobil може би ще се справи. През 2010 компания с името Terrafugia обеща да изобрети свой собствен модел летящ автомобил само за една година, но все още чакаме това да се случи. Но нека не бъдем песимисти. Може би 2017 ще е годината, в която ще получим някои от нещата, обещани от научната фантастика.

This slideshow requires JavaScript.Видяно 1150 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *