Легендите разказват за древни бледолики гиганти

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Legendite-razkazvat-za-drevni-bledoliki-gigantiМного от индианските племена имат легенди за древна раса от бели гиганти, които били силно развити, но изчезнали. Племената пазещи легендите се простират на територии от северните щати до Манта, Перу, като всички те приблизително разказват за едно и също нещо.

 • Чоктау

В книга проследяваща историята на племето Чоктау, публикувана през 1899 година, се споменава за раса от гиганти, живеещи на територията на днешния щат Тенеси. Племето било принудено да води битки с гигантите, когато преминали Мисисипи при миграцията си от запад. Мистериозните хора били наречени Нахуло – расата от гиганти. Според някои, това наименование описва всички бели хора, но Чоктау конкретно описват гигантите, с които се сблъскали, прекосявайки Мисисипи. Според племето, Нахуло са канибали и биват убивани от индианците при всеки удобен случай.

 • Команчи

Вождът на Команчите (Търкалящ се Гръм), през 1857 година описва древна раса от бели гиганти, живяла „преди много луни, бели хора, високи над 2 метра, много по-богати и силни от които и да е други бели, обитаващи обширна земя, от изгрева до залеза“. Техните укрепления увенчавали подножията на планините, защитавайки градовете им.

„В ръкоделието те превъзхождат всяка друга раса, преди и след тях; те са смели воини, управляват земята, наследена от предците си с гордост и здрава ръка. В сравнение с тях днешните бледолики са пигмеи, и в изкуството, и в оръжието.“

Вождът също така обяснява, че когато тази раса забравила правосъдието и станала твърде горда, Великият Дух ги избил и единствено останали хълмовете издигнати от тях, които все още се виждат из равнините.

 • Навахо

Според легендата на Навахо, съществували бели хора наричани старнаке – „кралска раса от бели гиганти, дарена с минна технология, която доминира Запада, поробва малките племена и има фортове из Америките. Те или са изтребени, или са се завърнали на небесата.“

 • Манта

През 1553 година Педро Чиеза де Леон описва легендарни гиганти по думите на просветените от племето Манта. Съществуват разкази относно гиганти в Перу, които акостират при Санта Елена.

„Те пристигнаха на брега, в лодки, от тръстика, големи колкото кораби, група мъже с такъв ръст, че от колената надолу е колкото целия ръст на обикновен човек, макар и с висок ръст. Крайниците им са пропорционални на деформираното им тяло, и е страшно да видиш главите им, с коса, достигаща раменете. Очите им са големи колкото малки чинии.“

Навиците на гигантите са недопустими за местните и накрая небесата ги избиват.

 • Паюти

Племето Паюти разказва своята легенда от уста на уста, за червенокоси бели канибали, около 2 метра високи, живеещи близо до днешната пещера Лавлок в Невада. При по-късни изследвания в легендите не се откриват истории за гиганти. Хора, практикуващи канибализъм обаче, наистина са живели в пещерата Лавлок. Там са намерени човешки останки, като някои от костите са с премахнат костен мозък, което предполага, че е бил изяден. Канибализмът е бил рядко срещан измежду местните.

През 1912, миньори откриват останките струпвайки ги на куп, преди накрая да се обърнат към университета в Калифорния. Пристигналите антрополози установяват, че останките не са разкопани правилно. Поддръжници на теорията за Ситека твърдят, че учените нарочно са скрили останките от гиганти, намерени там.Видяно 1063 пъти • 

  Подобни материали

  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *