Как котешкото мъркане може да лекува?

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Котките в действителност могат да са полезни за здравето …

Kak-koteshkoto-markane-mozhe-da-lekuvaКотките, освен да ги гушкаме и да качваме снимките им в интернет, се оказва, че могат да бъдат полезни за здравето ни, благодарение на мъркането си. Вибрациите от мъркането водят до невероятни ползи – от намаляване на риска от сърдечни проблеми до по-бързото заздравяване на счупени кости.

Според скорошно проучване, вибрациите на котешкото мъркане с честоти от 20 до 140 Hz, притежават терапевтични свойства. Котките намаляват стреса и кръвното налягане, понижават риска от сърдечен удар с 40%, а мъркането им повишава костната плътност и подобрява състоянието при заболявания, свързани с нарушения в дихателната система.

Успокояващия звук от мъркането помага за лекуване на много неща, от инфекции, през счупени кости, до мускулни травми. Именно вибрациите от 25 и 50 Hz са най-полезни за костната здравина, а 100 и 200 Hz са следващия най-добър вариант. По същият начин се помага и при лечение на заболявания на меките тъкани, инфекции и отоци.

Тези резултати ще помогнат на учените от NASA да създадат уреди, които да поддържат костната и мускулна плътност на космонавтите в безтегловност.

Стара шега между ветеринари гласи, че ако поставим в една стая счупени кости и една котка, костите ще заздравеят.Видяно 3303 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *