Закон и ред от висш порядък

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Zakon-i-red-ot-vissh-poryadak[…] …причина и следствие от висш порядък. Както се казва, „от птичи поглед нещата изглеждат различно“. Всеки има своите причини за действията си. И ако сме достатъчно могъщи (или по-скоро възвишени, от гледна точка на съзнание) да за да проследим причината и следствието от всички действия на всички човешки животи, през цялото време на човешката история, ще сме в състояние да видим, че нещата се подреждат в един съвършен баланс, едно уравнение, или затворена система, в която ние сме съставни частици. Много е просто, пак ще повторя – всичко се свежда до причина и следствие. Зад всяко следствие стои причина. И колкото по-далече можем да проследим причинно-следствените връзки, толкова по-високо сме в йерархията на творението, толкова по-малко ни притесняват личните несполуки и драми, защото те реално не съществуват за общото, за цялата система. Тогава в действителност осъзнаваме, че зад всяко проявено следствие близо до нас, има каскада от причини простиращи се много далече от нас, от които само една малка част осъзнаваме и разбираме – именно това изтласква жаждата за обяснение към нещо по-висше от нас самите. Това е универсален процес, със сигурност е така. Както причината и следствието са универсалните движещи сили във физиката, и въобще във вселената като цяло. В това отношение, физиката и философията са по-близки от колкото предполагаме. Материята и съзнанието се подчиняват на едни и същи фрактални принципи, които работят в материята и съзнанието по абсолютно същия начин, това е и причината да наблюдаваме безкрайности във всичко. А безкрайност означава, че просто не можем да видим (разберем и осъзнаем) по-далечните причини. А когато всичко в света около нас се подчинява на тези прости принципи и те работят безотказно, е нормално човек да се замисли за първопричината. В този етап от осъзнаването възниква идеята за Него – онази висша първопричина, от която започва всичко. Често учените използват и думата „случайност“, което е направо смешно. В същото време твърдят, че ако знаем всички променливи, можем да предскажем всяко следствие във всеки един момент. Разумното обяснение е, че просто има неща, които все още не разбираме, но това не ги прави случайни. Живеем в реалност със закони и принципи…

Голяма част от науката вече е пародия, публикации за пари и имидж, търсене на доводи за вече съществуващи теории. Никой не размишлява да разбере истината, само защитава теориите си… някак си това прилича повече на религия отколкото на наука, където академици бурно защитават своите хипотези, заприличали на на побъркани фанатици, ограничени от логическо мислене в няколко стъпки, отхвърляйки с лекота всичко друго отвъд границите на разбиране… жалко е, не това беше идеята за чиста наука.

Толкова много неща искаме да разберем, а се страхуваме да кажем „не знам“.

[…]Видяно 676 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *