Законът за стареенето

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

7731355_bГЕНАДИ ГРИГОРОВ И ЗАКОНЪТ ЗА СТАРЕЕНЕТО

Кога и защо десните ръка и крак и лявото мозъчно полукълбо стареят различно от левите ръка и крак и дясно мозъчно полукълбо?

Човекът е изграден от духовно тяло, което е безсмъртно, и физическо тяло, което старее и умира. Най-важното за един човек е да бъде физически и духовно здрав и силен. Това може да стане само ако хората знаят закоза за ранота, почивка и стареене на физическото си тяло. Съществуват повече от 300 теории, които се опитват да обяснят стареенето, но нито една не е окончателно завършена. Оказва се, че ключът за пълното решаване на проблема със стареенето се крие в съществуването на безспорния факт, че при повечето хора лявата и дясната ръка са различно развити. Ако мислено разполовим тялото на човек по дължината на гръбначния стълб, се получават две симетрични по форма и асиметрични по обем, тегло и развитие половини – лява и дясна. Лявата мозъчна половина контролира движенията на мускулите на дясната половина на тялото, а дясната мозъчна половина – на лявата. Връзката е кръстосана. Причината за различното асиметрично развитие по обем и тегло на лявата и дясната половини на тялото е известна и това е работата им с различна мускулна сила и мощност. Ще доведе ли различното асиметрично развитие на двете части на тялото до тяхното различно асиметрично стареене? Отговор на този въпрос дава д-р Петер Шнор от Университетската болница в Копенхаген. Той опитно установява, че колоездачите, които карат велосипед с максимална интензивност, живеят с 5 години повече от тези, които карат с минимална интензивност. Забавянето на стареенето се дължи на интензивността, а не на продължителността на карането, казва доктор Шнор. Тъй като лявата и дясната половина на тялото може да бъде разглеждана като два отделни човека, които работят с различна мощност, следва, че различното асиметрично развитие на лявата и дясната половина на тялото ще доведе до тяхното различно асиметрично стареене. Налице е парадоксът на близнаците. Човешкото тяло старее съгласно известния закон за работа и почивка,  като 40% от времето в денонощието или 9.6 часа то работи и 60% от времето или 14.4 часа то почива и спи. Трябва да има баланс между времето за работа и времето за почивка. Генетично заложената максимална продължителност на живот е 120г. Вътрешните органи стареят както във синхрон с мускулите, така и самостоятелно. И така законът за стареенето гласи:

Времето календарно реално, през което ще живеете физическото тяло на човек, е равно на времето календарно, теоретически максимално възможно, през което физическото тяло на човек работи, умножено по коефициент за мощност, плюс времето календарно, теоретически максимално възможно, през което физическото тяло на човек почива, умножено по коефициент за възстановяване. Или следната формула: 

В(кржфтч)=В(ктмвфтчр) х К(м)+В(ктмвфтчп) х К(в)

За да илюстрираме закона за стареенето, ще направим следния мислен експеримент. Представете си трима близнаци; максимално възможната продължителност на живот при тях е 100г., като 40г. те ще работят, а 60г. ще почиват по следната схема: при първият двете половини на тялото работят със 100% от максималната си мощност, а при втория – с 50% от мощността, При третия дясната половина на тялото работи със 100% от мощността, а лявата с 50% от максималната мощност. Заместваме във формулата и получаваме:

100г.=40г.х1+60г.х1= 100г. ще живее Близнак 1

100г.=40г.х0,5+60г.х1=20+60=80г. ще живее Близнак 2

100г.=40г.х1+60г.х1=100г. ще живее дясната половина на Близнак 3, а лявата: 100г.=40г.х0.5+60г.х1=20+60=80г.

"В човека е заложено да живее 120г." - Генади Григоров

„В човека е заложено да живее 120г.“ – Генади Григоров

Костенурката е животно, което доказано живее по-дълго тъй като принудително спазва закона за стареенето. При нея наличието на черупка-товар я принуждава по време на движение да развие максимална мощност. По време на покой действието на този товар се прекратява и тя може пълноценно да почива и да се възстановява. Ако няма черупка, костенурката няма да живее дълго. За да накараме човека да спазва закона за стареенето по аналогия на костенурката, трябва да го задължим по време на движение да носи товар-раница-черупка, който ще го принуди да развие максимална мощност. Теглото на товара-раницата трябва да бъде от 50% до 100% от личното тегло на човека. По време на почивка и сън раницата се сваля и човек се възстановява. 

Както видяхме, тъй като този закон подлежи на опитна проверка и многократно е бил проверяван, никой никога не може да го отрече.Видяно 2794 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *