Ето какво живее по екрана на смартфона ви

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

На всеки е ясно, че телефона не е най-чистото нещо на света, а дори обратното.

Саймън Парк, професор по микробиология от университета в Съри, Англия, превръща чистотата на телефона в интересна задача за студентите си. Те трябва да вземат проби и да размножат бактериите. Така откриват един невероятен микро-космос от бактерии, населяващи офиси и изобщо околната среда.

Ето какво живее по екрана на смартфона ви-3

„Това е един необичаен, но много ефективен начин за ангажиране на студентите в често пренебрегваната микробиология на ежедневния живот. Естественото място за Staphylococcus aureus е човешкия нос, и незабелязаното му чоплене преди да напишем съобщение води до патогени върху смартфона.“ – казва Парк.

Ето какво живее по екрана на смартфона ви-2

А тази бактерия е чест причинител на кожни раздразнения, дихателни проблеми и хранително отравяне. Разбира се, че нивата стафилококи върху телефона са достатъчно ниски, за да не предизвикат разболяване, но все пак е доста неприятно наличието им там.

Ето какво живее по екрана на смартфона ви-1

Както Парк обяснява, бактериите използват абсолютно всеки начин да се преместват от едно място на друго. Насекоми, вода, храна, кашлица и кихане, и дори дъжд са само част от възможните пътища за бактериите, а сега може да се добави и смартфона към този списък.Видяно 2641 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *