Електричество от растения и пръст

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Plant Lamp използва енергия от растенията и бактериите в пръстта.

Учени от техническия университет в Перу разполагат с технология, която може да извлича електричество от растения. Използва се клас бактерии, наречени Geobacter, които живеят в почвата.

От университета вече имат патент да произвеждат растителни лампи за къщи в отдалечени местности с нарушено електрозахранване. Всяка лампа представлява електрод, забоден в пръстта, в която расте едно растение. Електрода е свързан с батерия, която захранва голяма LED лампа, поставена на сгъваема стойка от външната страна на кутията.

Хранителни вещества в растенията влизат в допир с микроорганизмите в пръстта и този процес освобождава електрони, които се прихващат от електрода и изпращат към батерията.

Използването на този клас бактерии не е новост – смята се, че те могат да се използват като нано-кабели за пренос на електричество, и че имат способността да използват тежки замърсители, дори радиоактивни материали, в метаболитния си процес.Видяно 597 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *