Древни пирамиди в Антарктида

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Антарктида не винаги е била пуст континент. Това накарало някои учени да смятат, че под стотиците тонове лед се крият останки от човешко присъствие.

antarctica_pyramids-e1440178569340Според източници такива следи вече са открити – доказателства за древни пирамиди, доста по-стари от тези в Египет.

Египетските пирамиди са един от най-добрите примери за напреднали цивилизации в далечното ни минало. Но тогава какво биха означавали пирамиди в Антарктида?

98 процента от континента са във формата на лед, като на места той е дебел почти 2 километра. Това е петият най-голям континент и едно от най-студените места на планетата, като температурите стигат до -90°C. Открит е през XIX век, но въпреки това и преди се е смятало, че далеч на юг трябва да има нещо, било то и само заради симетрията.

Антарктида е покрита с лед от около 12 хиляди години. На това не се е обръщало много внимание, докато екип от европейски и американски учени не откриват три пирамиди. Едната  била близо до брега, другите две – 16 километра навътре в сушата.

Според много учени откритите пирамиди наподобявали много тези в Египет. Откритието е реално, но остава в сенките на медиите, защото признаването на подобно нещо би предизвикало доста дебати – ако пирамидите в Антарктида са истински, то това означава, че са построени преди тези в Египет.

pyramids_antarctica-e1438848978549Някои хора смятат, че пирамидите са дело на извънземни, други пък са убедени, че това са бази на военните, които се възползват от древни технологии. Има и теории, че пирамидите са дело на природата и нищо повече.

В интернет пространството има доста снимки на подобни пирамиди. Древна култура, съществувала на южния континент, би трябвало да е оставила някакви следи от съществуването си. През 2009 екип учени откриват частици полен в ледовете на Антарктида. Това навежда на мисълта, че някога там са расли палмови дървета, а това би означавало, че летните температури са достигали 21°C. През 2012 г. учени откриват над 30 вида бактерии във проби от вода от езеро Вида (Източна Антарктида).

Възможно ли е пирамидите в Антарктида да са перфектно изваяни хълмове? И дори да беше възможно, защо приличат толкова на египетските пирамиди. Единственият логичен отговор е, че са направени от хора. Преди дълго време континентът е бил населен. Доказването на тази теория би пренаписало учебниците по история.Видяно 1088 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *