Добавихме 4 нови елемента в периодичната таблица

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Четири елемента с атомен номер 113, 115, 117 и 118 са добавени към периодичната таблица. Така седмият ред вече е пълен.

Промяната е резултата от работата на учени от Русия, САЩ и Япония. Новите елементи са сред най-тежките и няма данни да съществуват извън лабораторията. Те са и изключително нестабилни – за да ги формулират, учените сблъскват по-леки ядра едно с друго. Новите елементи просъществували за по-малко от секунда, преди да се разпаднат на други елементи.

Тези елементи са първите добавени от 2011 година, когато се добавят флеворий [114] и ливерморий [116], също свръх тежки метали. Последните четири носят временни имена – унунтрий [Uut, 113], унунпентий [Uup, 115], унусептий [Uus, 117] и унуноктий [Uuo, 118]. 

Добавихме 4 нови елемента в периодичната таблица-2

Предстои елементите да получат постоянни имена, по-лесни за произнасяне, като вече текат подписки един от тях да носи името на починалия фронтмен на рок групата МоторхедЛеми Килмистър. Идеята е, че супер тежките метали логично би трябвало да носят имена за звезди от хеви метъла.

Елемент 113, който е открит в Япония, става първият елемент, който получава името си в Азия.

Периодичната таблица е създадена през 1869 година, но и до днес е непълна, нито се намират отговорите на въпроси, свързани с тези градивни елементи на вселената. При разпадането на свръх тежките метали, те образуват други елементи, които често не могат да бъдат идентифицирани. Учените все още се нуждаят от по-бързи и точни начини за измерване на атомното число на елементите. Изследователите се надяват скоро да открият и елементи, отвъд 119, които не са известни до момента.Видяно 454 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *