„ДНК: Тайната на живота“ – Джеймс Д. Уотсън, Андрю Бери

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

3933.250download

Джеймс Д. Уотсън е директор на лабораторията в Колд Спринг Харбър в Ню Йорк от 1968 до 1993 година и сега е неин президент. Той е първият директор на Националния център за изследване на човешкия геном към Националните здравни институции и заема този пост от 1989 до 1992 година. Член на Националната академия на науките и на Кралското общество, получава Президентския медал за свобода, Национален медал за наука и, съвместно с Франсис Крик и Морис Уилкинс, Нобелова награда за физиология или медицина за 1962 година.

Андрю Бери, автор на докторска дисертация за генетиката на плодовата мушица, е младши изследовател към Музея по сравнителна зоология при Харвардския университет. Писател и преподавател, той е издател на събраните съчинения „Безкрайни тропици“ на викторианския биолог Алфред Ръсел Уолъс.

Разкриването на тайната на живота е най-голямото научно постижение на двайсети век и поставя основите на медицината на двайсет и първи. Уотсън ни запознава с историята на тази революция в човешкия живот — великите идеи, човешките слабости и обществените предизвикателства — по начин, който ще увлече масовата публика и ще вдъхнови ново поколение от млади учени.

Ерик Ландър, основател и директор на Центъра за изследване на генома при Уайтхед

Джеймс Уотсън е свидетел на всички революционни събития в молекулярната биология — от двойната спирала до генома. Той вижда по-далеч и по-ясно от който и да е друг в областта. Дайте тази изключително добра книга на всеки, който желае да разбере за какво е цялото това вълнение.

Мат Ридли, автор на „Геном“

Само Джеймс Уотсън е в състояние да напише тази книга: никой друг не познава ДНК от толкова много перспективи и никой друг не пише по толкова завладяващ и независим начин. „ДНК“ е изключително разбираемо написана история за живота на една молекула и определящата й роля за човешката природа, общество, медицина и бъдещето ни като вид. Истинско удоволствие е да се чете тази толкова важна книга.

Кей Редфийлд Джеймисън, автор на „Неспокоен ум“

Забележително подреждане на планетите наблюдаваме през 2003 година: петдесетата годишнина на двойната спирала и завършване на секвенционирането на човешкия геном. Нито едно друго човешко същество на планетата не се намира в по-благоприятна позиция да пише така авторитетно за това, както Джим Уотсън, който е определяща фигура и за двете епохални събития. В „ДНК“ той прави това с характерните си яснота, стил и остроумие. Ако наистина искате да научите какво се е случило през най-важния за биологията от началото на сътворението половин век, прочетете тази книга!

Франсис Колинс, директор на Националния институт за изследване на човешкия геном

Широтата и размахът на тази книга (написана с експертната помощ на Андрю Бери), важността на засегнатата от нея тема и фактът, че описаните събития са предадени от първа ръка и със завладяващ авторитет, ще я превърнат веднага в класика в научната литература.

Едуард О. Уилсън, автор на „Социобиология“ и „Бъдещето на живота“

благодарение на: chitanka.info



Видяно 760 пъти



  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *