Да сънуваме осъзнато – „Lucid dream“

 · Добавено: · Обновено:

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

things-to-do-in-lucid-dreamОсъзнатото сънуване е незабравимо преживяване, състояние в което съзнанието работи докато ние всъщност спим.

Резултатите от изследване проведено от “PubMed” показват различни активности на мозъчната кора в отделните състояния на сън. Мозъчната активност на сънуващите “Lucid Dream” има хибриден характер, нещо средно между двете състояния на дълбок “R.E.M. сън” и будно състояние.

С други думи – не спим, но и не сме будни. По голяма част от мозъкът е в състояние на дълбок сън – “R.E.M. Sleep”, докато фронталния кортекс показва активност като при бодърстване. Това хибридно състояние на мозъка ни позволява осъзнато да участваме в съня си като дава възможност да контролираме и манипулираме “реалността”. Поради интензивното преживяване този тип сънуване се свързва с много астрални и извън телесни преживявания. Резултатите от изследванията може да разгледате тук.

“R.E.M. Sleep” или “Rapid Eye Movement Sleep”  е едно нормално състояние на сън характеризиращо се с бързи движения на очите под клепачите. Това състояние обхваща около 25% от общото време за сън и се счита за “най-активната” фаза на съня. Обикновено се проявява на сутринта когато сънуваме в часовете преди събуждане.

Вие също може да пробвате. Преди да заспите си повтаряйте: „Ще забележа когато започна да сънувам“. Повтаряйте твърдението докато заспивате, забележката ще се намести в подсъзнанието, което никога не спи. Когато започнете да сънувате подсъзнанието ще активира твърдението и ще се осъзнаете. Друга по-резултатна техника е да запишете на листче „Сънувам ли сега?“. Листчето поставете в джоба си, носете го със себе си и прочитайте редовно. Така в подсъзнанието ще се инсталира проверката, и ако зърнете текст или извадите листчето от джоба в съня си, ще си спомните за идеята и ще осъзнаете, че сънувате. Имайте предвид, че текст в съня почти винаги е неясен и не може да бъде прочетен, това е още един маркер за случващото се.

Когато осъзнаете че сънувате, опитайте да направите нещо необикновено, променете реалността, полетете. Ако успеете да останете в съня докато нарушавате физични закони и правите необикновени неща, значи сте успели и може да се наречете “Lucid Dreamer”. В този ваш свят ограничения няма, може да правите каквото поискате, да експериментирате с реалността, да решавате сложни проблеми, да творите нови идеи.

Техниката “Lucid Dream” има потенциала да промени живота ви. Може да достигнете до универсалната истина или да черпите информация от дълбините на подсъзнанието си, да научите неща за които не сте подозирали че знаете. Всъщност най-дълбоките нива на медитация са точно състояние на осъзнато сънуване “Lucid Dream”.Видяно 1197 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *