Груповото съзнание оказва влияние върху физическата реалност

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Повече от 20 години Роджър Нелсън провежда изследвания в лабораторията на Принстън, в отдела за изследване на аномалии. В момента е директор на проекта Глобално съзнание, който цели да тества силата на човешките съзнания като колектив.

Grupovoto-saznanie-okazva-fizichesko-vliyanie-varhu-realnostta-21Проучвания, направени в университета Принстън показват, че два или повече разума, споделящи една и съща мисъл или емоция по едно и също време, могат да имат осезаем ефект върху физическата реалност. Силата на мисълта, оказва се, не е само идея. Тя има физическо измерение. А споделена с други индивиди става още по-силна.

Проект Глобално съзнание започва през 90-те години и използва генератори на случайни числа. Доброволци са помолени да насочат вниманието си към устройствата и да се опитат да повлияят на иначе случайно генерираните стойности. Резултатите показали тенденция за следване на избора на доброволците, с рейтинг, надвишаващ случайността.

Двойки субекти, особено такива, свързани емоционално, оказвали по-голям ефект върху работата на генераторите на случайни числа.

В последствие се събира информация от генератори на случайни стойности разположени в различни точки по света. Оказва се, че по време на групови събития генераторите се влияят много повече – концерти и дейности свързани с креативност или други положителни събития създават най-силно отклонение.

Биологът Рупърт Шелдрейк описва друго групово влияние. Група животни са дресирани да показват определено поведение в резултат на определен стимул. Когато една група е вече дресирана по този начин, следващата група животни, които трябва да се дресират по същия начин, заучават поведението много по-бързо. Смята се, че втората група усвоява наложеното поведение на първата група, дори и да не са имали физически контакт.Видяно 1003 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *