Гориво от въздуха

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Gorivo-ot-vazduhaУчени от университета Монаш, Мелбърн, откриват начин за използването на излишния въглероден диоксид в атмосферата като източник на евтино и възобновяемо гориво.

Използва се комбинация от евтини материали за произвеждане на високо ефективен катализатор за преобразуването на въглероден диоксид по електрохимически начин във комбинация от въглероден оксид и кислород. Именно тази комбинация е отправната точка за производство ма възобновяеми горива и материали.

До момента използваните катализатори са скъпи, като злато и паладий, и не са ефективни за продължителна употреба. При новия катализатор се използва комбинация от евтини материали – молибден сулфид каталитични нано-частици, със слой графен и полимер, наречен полиетиленимин. Всяка част от катализатора играе важна роля и материалите само заедно постигат висока ефективност.

Откритието не само, че дава евтино и възобновяемо гориво, но е и важна част от намаляването на количествата въглероден диоксид във въздуха, който е смятан за основен виновник за глобалното затопляне.Видяно 284 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *