Въздържателите умират по-млади

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Според последно проучване хората, които си пийват от време на време, е по-малко вероятно да умрат преждевременно, в сравнение с тези, които никога не са близвали алкохол.

Vazdarzhatelite-umirat-po-mladi1Напълно сериозното проучване обхванало хора между 55 и 65 години, продължило цели 20 години и обърнало внимание на редица променливи, от социалния и икономическия статус на хората, до физическата активност. Изследването е проведено от психолога Чарлс Холахан от университета в Остин, Тексас. Той установил, че смъртността е най-висока при тези, които никога не са пили алкохол, по-ниска при сериозните пиячи, и най-ниска при табиетлиите, тези, които пийват по едно-две на ден.

От всичките 1 824 участници в изследването, само 41% от пийващите по ракийка след работа умрели преждевременно, в сравнение със стряскащите 69% при абсолютните трезвеници. В същото време върлите пияници се представили по-добре от непиещите, със преждевременна смъртност от 60%. Въпреки очевидните рискове от цироза и различни видове рак, без дори да се спираме на зависимостта, инцидентите и лошата преценка, свързани със злоупотребата с алкохол, тези, които не посягат никога към чашката, е много по-вероятно да умрат преди пиещите си събратя.

Едно възможно обяснение е, че алкохолът може да бъде чудесен социален стимулатор, а социалните взаимоотношения са изключително важни за доброто физическо и психическо здраве. Противниците на алкохола показват по-сериозни признаци на депресии от давещите мъката в алкохол. Също така разумната консумация на алкохол, особено на червено вино, подобрява сърдечната дейност и кръвообращението, освен, че повишава социализацията.

Разбира се, става дума за умерена консумация на алкохол, за по биричка с приятели и ракийка със салатка. Прекаляването с каквото и да е не е разумно.Видяно 467 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *