Бъдещето и настоящето според Мичио Каку

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Мичио Каку е добре познат от всички физик и теоретик. В книгата си „Физика на бъдещето“ от 2011 година той описва виждането си за развитието на науката и технологиите в бъдещето, което разделя на три периода – до 2030 година, от 2030 до 2070 година, и до 2100 година.

Badeshteto-i-nastoyashteto-spored-Michio-KakuМного от предсказанията на Каку вече са реалност, или поне съществуват разработени прототипи. Каку базира вижданията си не само на собственото си мнение, но и на разговорите, проведени с много други учени, както и на наблюденията си в лаборатории по целия свят.

Пример за осъществени иновации за лещите, чрез които да се осигури достъп до интернет. Съществуващите очила на Гугъл са еквивалент на идеята. Виртуалната реалност се развива с бързи темпове от компании, ориентирани към игрите.

Друга идея на Каку са самоуправляващите се коли. Само допреди няколко години тази иновация изглеждаше неосъществима, но днес автомобилите на Гугъл вече са изминали милиони километри, и то безопасно, снабдени със сензори, разпознаващи не само останалите участници в движението, но дори и хвърчащи найлонови торбички.

Каку отделя голямо внимание на разработването на изкуствен интелект, но смята, че не бива да се притесняваме от инвазии на роботи, тъй като те няма да могат да мислят самостоятелно, а и целта им е по-скоро да направят живота на хората по-лек.

Според Каку в битката с глобалното затопляне е възможно дори да се стигне до разработване на нови животински и растителни видове, които да поглъщат огромни количества въглероден диоксид.

Далечното бъдеще се очертава като „ерата на магнетизма“. Откриването на свръхпроводници, работещи на стайна температура ще доведе до нова индустриална революция.Видяно 734 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *