Асфалтовите настилки скоро ще бъдат заменени от пластмасови

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Дните на асфалтовите улици може би са преброени.

w704Строителна фирма VolkerWessels разкри плановете си за изграждане на рециклирани пластмасови пътища, които са едновременно по-устойчиви и по-практични, отколкото старомодният асфалт. Новите пластмасови пътища ще имат три пъти по-дълъг живот и ще издържат на по-големи температурни граници (между -40 и +80 градуса).

Въпреки че изглеждат по-крехки от асфалтовия път, при тях е по-малко вероятно да се получат дупки от превозните средства или времето. Структурата на пластмасовите пътища позволява по-лесно поставяне, а в тяхната куха част могат да се положат тръби и кабели.За момента това е само концепция, но VolkerWessels възнамерява да направи реални тестове, за да се увери в тяхната реална издръжливост.

И за да ви докажем, че това не са празни приказки, холандският град Ротердам е заинтересован в изпробването на тези пластмасови „улици“. Компанията се надява да има готов маршрут в експлоатация в рамките на три години.Видяно 805 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *