Астронавти ядоха марули отгледани в Космоса

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

За първи път астронавти консумираха храна, отгледана извън пределите на планетата Земя.

spacesalad-e1439450049834Трима от астронавтите, които съставят екипажа на Международната космическа станция, опитаха червена маруля, отгледана в Космоса. Първата реколта от зеленчука беше засадена през май 2014 г., но не беше консумирана, за да може да се проведат тестове за нейната безопасност. След като експериментите, проведени на повърхността, показаха, че марулята е напълно нормална и годна за консумация, беше посадена и втората реколта.

Около месец по-късно първата космическа салата е вече факт.

Скот Кели, Кел Линдгрен и Кимия Юи бяха тримата души, които имаха удоволствието да я опитат за първи път. Отглеждането на зеленчуци, плодове и други култури на борда на космически апарати е необходимо условие за по-продължителни пътувания, но може да улесни и полетите на МКС. При постоянно отглеждане на храна на борда станцията ще има нужда от по-малко доставки на консумативи, а астронавтите ще могат да се наслаждават на свежи плодове и зеленчуци постоянноВидяно 354 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *