Астмата ще бъде лечима до 5 години

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Учените се надяват да използват познатите лекарства с ново предназначение в клинични опити до две години.

Astmata-shte-bade-lichima-do-5-godini1Учени от Великобритания са открили причината за астма, както и потенциален начин за лечението й. Те са открили рецептори в белите дробове, чувствителни към калций, които се оказват причината за възпалението, познато на страдащите от астма, и са идентифицирали клас медикаменти, познати като калцилити, които могат да се превърнат в лекарство.

„Ако докажем, че калцилитите са безопасни за използване директно в белия дроб, след пет години ще имаме възможност да лекуваме пациенти и дори потенциално да спрем астмата, преди да се е развила.“ – казва Даниела Рикарди от университета Кардиф.

Калцилитите първоначално са разработени като лечение за остеопороза. Въпреки, че се оказват неуспешни за оригиналната си идея, тези лекарства са одобрени като клинично безопасни. Учените се надяват да ги използват с ново предназначение в клинични опити до две години.

Астмата може да бъде контролирана с албутерол и стероиди, но около 8% от пациентите не реагират положително към тях. Според учените именно тази малка група от пациенти с астма са отговорни за 90% от медицинските разходи, свързани с третирането на астма.Видяно 330 пъти  •  

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *