Антибиотици без рецепта

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

Естествените антибиотици и антисептици.

Estestveni-antibiotitsi-bez-retsepta1Антибиотиците, продавани в аптеките, са се превърнали в най-разпространеното лекарство. В резултат на това много хора са съсипали храносмилателната си система и понижили имунитета си към различни инфекции в бъдеще. Честото използване на антибиотици също така намалява ефективността им. Съществуват обаче мощни природни антибиотици, с които можем да постигнем същия ефект.

Чесън

Чесъна е използван с медицински цели от всички култури в продължение на хилядолетия. Интересен факт, че през 18-ти век е използван именно чесън, за да се предпазят хората от чума, по време на епидемията.

Чесъна притежава изключително силни антибиотични, антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства и помага да се премахнат и държат надалече вредните бактерии. Също така е много богат на антиоксиданти, които помагат за редуцирането на свободните радикали и по този начин засилва имунната ни система.

Активното вещество в чесъна е алицин и именно това е ключовата съставка за убиване и предпазване от вредни бактерии. За да се активира съставката, просто трябва да се смачка скилидката и да се консумира сурова или с минимална топлинна обработка.

Сребърна вода

Сребърната вода е позната като ефективен антибиотик от векове. Има мощно антивирусно, антибактериално и антимикотично действие. Най-голямото ? предимство е, че убива мигновено микроби, без да е токсична за пациента. Микроорганизмите не развиват резистентност към сребърната вода, което я прави незаменима в борбата с организми, развили вече резистентност, както и при хора с непоносимост към антибиотици.

Масло от риган

Маслото от риган убива патогенни бактерии, без да засяга полезните. Също така е и антивирусно и противогъбично средство, което го прави мощна 3 в 1 комбинация, която съперничи на лекарствата и в същото време не води до развиване на резистентност.

Ключовата съставка в ригана е карвакрол, като процентното му съдържание в маслото трябва да е поне 70%, за да бъде ефективно.

Ехинацея

Ехинацеята е използвана за третиране на широк кръг инфекции от стотици години. В народната медицина се използва за третиране на открити рани, дифтерит, отровена кръв, и други заболявания, свързани със бактерии. В днешно време това могъщо растение се използва предимно за облекчаване симптоми на настинка и грип, поради способността му да унищожава дори и най-опасните бактерии, като стафилококи.

Мед от манука

Този вид мед, произвеждан в Нова Зеландия от дървото манука, е с най-силни антибиотични свойства. Може да убие и най-устойчивите патогени, като стафилококи и бактерии, разяждащи тъканите, които не развиват резистентност към меда.

Това е само загатване за това, което предлага природата за лечение на инфекции. Сред другите известни естествени антибиотици са например екстракт от листа на маслина, куркума, подправката карамфил и дори лимона.Видяно 1137 пъти  • 

    Подобни материали

    

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *