Ако копая надолу в земята със скорост 1м/сек, кое ще ме убие първо?

 ·

Flyer

Горд собственик на сайта © Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.

razdelitel

bgtop-vote-new

В момента има доста статии, които са копирани от сайта СВЕЖА НАУКА. Докато се заемем с въпросните статии, моля не се колебайте да посетите СВЕЖА НАУКА за повече информация.

razdelitel

FavoriteLoadingДобави в любими

razdelitel

digging-man-cartoon-illustration-funny-big-hole-44925655

 • Изтощение

Да предположим, че копаете дупка с размер 1х1 м – достатъчно пространство, за да работите спокойно с лопатата. За всеки метър надолу трябва да преместите един кубичен метър пръст, тежащ 1.6 тона. Дори и да имате някакъв вид товарен асансьор за изгребаната пръст, който да премахва необходимостта да я пренасяте сами до повърхността, пак ще копаете със скорост 100 тона за минута.

 • Топлина

Може би вместо на ръка, копаенето става с помощта на машина, върху която сте застанали. Но за всеки 40 метра надолу температурата ще се качва с по един градус. След 33 минути ще сте на дълбочина 2км, където температурата ще е 50ºС и ще умрете от сърдечен урдар.

 • Задушаване

Дори да имате някаква охлаждаща система, вие дълбаете надолу без приток на свеж кислород отгоре. След няколко часа в дишане на един и същ въздух, ще умрете от отравяне с въглероден диоксид на дълбочина 7км. Или пък, когато въздухът в кислородната ви бутилка свърши (ако имате такава).Видяно 1062 пъти • 

  Подобни материали

  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *